Vánoce a alkohol? Santa Claus se MÁLEM UCHLASTAL, tvrdí vědci!

Santa Claus

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. prosince 2019 10:50

Santa Claus trpí mnoha chorobami, které, pokud nebudou léčeny, mohou být stále více znepokojující a mohou oslabovat tělo. Lékařka pro The Independent rozebrala zvyky a pravděpodobný zdravotní stav známé postavy a rozhodně nemá dobré zprávy.

Santa Claus pravděpodobně potřebuje zdravotní prohlídku po staletích plných koláčků a nestřídmém´ho pití sherry. To alespoň uvádí britská Královská vysoká škola praktických lékařů (Royal College of GP).

Profesorka Helen Stokesová-Lampardová uvedla, že Santa Claus zřejmě trpí lymskou boreliózou od sobů zamořených klíšťaty, dnou a alkoholismem – což jsou jen některá vážná onemocnění a následky sezónního požitkářství, kterým je Santa Claus sužován.

Příliš vysoká konzumace alkoholu v zimě by navíc podle expertů v dlouhodobém horizontu mohla vést k problémům s duševním zdravím. A koláčky, které děti Santovi dle tradice nechávají, by pak vedly k obezitě, žertuje lékařka. „Mohl by také mít problémy spojené se spánkovou deprivací, stresem z práce i s duševním zdravím.“

„Ačkoli dává skvělý příklad, co se týče dobrého chování a učí důležitost dávání, spíše než přijímání, mohl by pravděpodobně udělat víc pro povzbuzení zdravého životního stylu – tedy něčeho, z čeho by mohli mít prospěch mladí i dospělí,“ radí lékařka. „Santa téměř jistě žije s mnoha chorobami, které, pokud budou neléčeny, mohou být stále více znepokojující a oslabující.“

„Lidské tělo může zpracovat pouze jednu jednotku alkoholu za hodinu, což znamená, že nadměrná spotřeba může způsobit, že se Santa velmi rychle opije. Tím se nejenom zvyšuje pravděpodobnost, že uklouzne na sněhu nebo promíchá důležité dárky, ale může to také vést k dlouhodobým problémům, které ovlivňují jeho náladu a duševní zdraví,“ říká Stokesová-Lampardová.

Témata: Vánoce Alkohol