Vánoce v Česku? Ženy už nebaví PEČENÍ A VAŘENÍ večeře!

Vánoce

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. prosince 2019 18:24

Na 89 procent Čechů bude Vánoce trávit doma s rodinou. Jenom velmi malé procento si je obohatí návštěvou restaurace, příbuzných, přátel nebo odjede na zahraniční dovolenou. Vyplývá to z průzkumu společnosti STEM/MARK pro úvěrovou společnost Home Credit.

Dovolenou v zahraničí by preferovaly především ženy (9,3 procenta), hlavně ve věkové skupině 40 až 54 let (12,3 procenta), a také obyvatelé Prahy (14,3 procenta). Ženy v tomto věku mají evidentně jiné priority, netouží po tom trávit předvánoční čas pečením cukroví, výzdobou a přípravou štědrovečerní večeře.

Na otázku, jak Češi tráví hektický předvánoční čas, se na prvním místě se umístil nákup dárků. Další činností je domácí výzdoba a pečení cukroví. Některé možná překvapí, že tradičním generálním úklidem se zabývá jen 47 procent respondentů.

Nejvíce lidí, kteří mají potřebu úklidu, jsou ve věkové skupině 15 až 39 let. Roste také popularita návštěvy vánočních trhů, více než 50 procent respondentů odpovědělo, že během předvánočního času navštíví trhy v některé domácí metropoli.

Témata: Vánoce