Kam se letos chystají Češi na dovolenou? Zděsíte se!

Turecko, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. června 2019 10:01

Patříte k lidem, kteří se bojí muslimů a dvojnásob muslimských zemí? Pak budete asi pořádně vyděšeni. Čeští turisté se totiž začínají ve velkém vracet do Turecka, Egypta či Tuniska, které byly ještě nedávno považovány za méně bezpečné.

Turecko letos zatím vede předprodeje zájezdů na léto. Podle cestovních kanceláří již španělští a řečtí hoteliéři na vysokou poptávku po těchto destinacích reagovali snížením cen

Po velmi slabých letech 2015 a 2016 došlo v případě Turecka k postupnému nárůstu zájmu turistů, letos ale poptávka prudce vyskočila. Turecko je zkrátka jednoznačným hitem letošní sezóny s meziročním nárůstem prodejů v řádu desítek procent. 

U Turecka ani Tuniska Český statistický úřad přitom počet českých návštěvníků v posledních letech kvůli nízké návštěvnosti neuváděl. V roce 2017 bylo nejoblíbenější leteckou destinací pro Čechy Řecko, kam jich vycestovalo 371.000. Do Egypta odletělo předloni 245.000 českých dovolenkářů.

Strach, který doprovázel sezónu 2016, už opadl. Zájem o Turecko oproti loňské prázdninové sezóně stoupl podle některých cestovek až o 90 procent. 

Témata: cestování dovolená Turecko