MRAZIVÉ PROROCTVÍ! O koronaviru věděl DVA ROKY dopředu!

Bill Gates

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. ledna 2020 9:59

Světu hrozí, že by v příštích letech mohla vypuknout virová pandemie, která by byla schopna zabít až třicet milionů lidí během šesti měsíců. Před několika lety tato slova pronesl americký miliardář Bill Gates. Jak se nyni ukázalo, měl z části pravdu.

Podle Gatese se hrozba celosvětové epidemie, která by mohla vyhubit až třicet milionů lidí, rok od roku zvyšuje. Po světě se totiž vlivem zvyšování lidské populace a zásahům do divoké přírody objevují nové choroby.

Gates téměř přesně na den před dvěma lety v Massachusetts uvedl, že se nutně nemusí jednat o nějaký nově zmutovaný druh chřipky či neštovice a naopak může jít o chorobu, kterou nikdo nikdy neviděl.

A jak se ukázalo měl z části pravdu. Mrtví sice nejdou do milionů a pohybují se v řádu desítek, přesto lze vidět paralelu mezi jeho slovy a koronavirem.

Miliardář Gates tehdy také ukázal video, na kterém prezentoval průběh takové pandemie. Na vizualizaci bylo vidět, že by epidemie mohla zahubit až 30 milionů lidí během šesti měsíců. 

Vzápětí ale dodal, že existují antivirové léky, které umožní lidem přežít. Jsou mezi nimi i nová antibiotika, která jsou schopná léčit infekce, jako např. pneumonii spojenou s chřipkou.

Jak by měl nyní svět postupovat? Podle Gatese je nezbytné rychlé rozpoznání vznikajícího nebezpečí a vytvoření karantény. To se Číně sice povedlo, ale virus se přesto šíří dál. 

Témata: Koronavirus Bill Gates