Svět je v šoku! Americká vláda oficiálně vyšetřovala UFO!

UFO

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. prosince 2017 14:53

Američané prostřednictvím svého senátora oznámili světu, že mají "vědecky podložené důkazy" o existenci UFO, a to díky tajnému projektu jménem Program pro identifikaci hrozeb v pokročilé letecké dopravě, který řídil Pentagon. Informoval o tom britský deník The Independent.

Harrymu Reidovi, bývalému demokratickému senátorovi, se podařilo před deseti lety zahájit tzv. Program pro identifikaci hrozeb v pokročilé letecké dopravě (AATIP) poté, co požádal o jeho financování. 

Jednotka, jejíž činnost byla podle Ministerstva obrany ukončena v roce 2012, předložila dokumenty, které popisují pozorování létajících strojů, které cestovaly prostorem nesmírně vysokou rychlostí, a to bez jakékoli známky pohonu.

"Kdyby se tyto stroje pohybovaly naším směrem, zabilo by to všechny," řekl Reid v rozhovoru pro lasvegaský zpravodajský kanál KLAS Channel 8. "Nemohli by vydržet to přetížení. Cokoli by tam sedělo, okamžitě by skonalo," vysvětlil Reid.

Dřívější záběry Ministerstva obrany USA ukazovaly, jak americké stíhací letouny v roce 2004 sledovaly neidentifikovaný létající objekt, který se vznášel nad Tichým oceánem. Objekt byl detekován náhle ne výšce zhruba 24 kilometrů a byl sledováno křižníkem USS Princeton po dobu dvou týdnů.

Velitel David Fravor pro New York Times řekl, že předmět byl asi 12 metrů dlouhý, neměl žádné zaoblení, křídla ani rotory a byl rychlejší než americké stíhačky F-18. "Nemám tušení, co jsem viděl. Ať to bylo cokoli, zrychlovalo to takovým způsobem, se kterým jsem se nesetkal," řekl velitel a dodal, že si v tu chvíli připadal podivně.

Bývalý senátor Reid prohlásil, že mocnosti jako Čína, Rusko nebo Japonsko berou problematiku UFO vážně a že je třeba, aby Spojené státy udělaly totéž. Na otázku, jestli je rád, že byl program nyní zveřejněn, odpověděl: "Jsem velice rád, protože teď se můžeme opřít o vědecké důkazy."

Reid podle deníku The Independent řekl lasvegaské televizi, že jedním z faktorů, které rozhodly o ukončení projektu AATIP, byl strach, že se případné nálezy objeví na titulních stránkách novin. Řekl také, že někteří úředníci měli s výzkumem problém související s náboženstvím.

Většina z rozpočtu (22 milionů dolarů, zhruba 450 milionů korun - pozn. red.) byla věnována výzkumné letecké společnosti, kterou řídil miliardář a Reidův přítel Robert Bigelow. Ten uvedl, že je "naprosto přesvědčen" o tom, že planetu Zemi UFO navštívilo.

Témata: USA UFO