Černý Facebook je tady! Poradíme, jak ho odemknout!

Tmavý režim Messengeru

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

2. března 2019 16:14

To, v co uživatelé marně doufali několik let, se stalo skutečností. Facebook poprvé umožnil změnit barvu prostředí. Konkrétně z modrobílé na elegantní tmavou. Kdo by ale čekal tlačítko někde v nastavení aplikace, mýlil by se. Na odemčení tmavého režimu je zapotřebí menší trik.

Facebook je známý tím, že je uživatelsky velmi nepřizpůsobivý. Neposkytuje žádnou možnost změnit si panely, vzhled hlavní stránky či jakkoliv upravovat barvy, v čemž za Twitterem mírně zaostává.

Jedinou možností jak v něm provést grafické změny je za pomocí pluginů do jednotlivých webových prohlížečů, jde však o krkolomné a poměrně nestabilní řešení, a tak byl každý uživatel nucen smířit se s modrou barvou.

Tomu je ale konec. Facebook, resp. jeho komunikační mobilní aplikaci Messenger, lze od dnešního dne i v Česku přepnout do elegantní tmavé barvy. Je na to ale zapotřebí trochu zručnosti, neboť o jednoduché přepnutí v menu aplikace se rozhodně nejedná.

Nejprve je zapotřebí vyhledat si emoji v podobě měsíce (vypadá takto: ?) a tu následně někomu zaslat do zprávy. Poté stačí aplikaci zavřít, znovu otevřít a v nastavení Messengeru (přístupném vlevo nahoře přes ikonu s obrázkem uživatele) by se měla objevit možnost přepnout na tmavý režim.

Naší redakci tento způsob fungoval, některé zahraniční návody ale radí ještě druhou metodu. Ta spočívá v tom, že po opětovném zapnutí Messengeru je potřeba otevřít chat, v němž jste emoji měsíce zaslali, a poté na něm dlouze držet prst. Následně by se měla buď vyvolat nabídka s přepnutím režimu, nebo se objevit ve výše zmíněném nastavení.

Případnou třetí variantou je okno, které vám vyskočí jakmile někomu emoji měsíce pošlete. Na některých telefonech se rovnou zobrazí možnost si tmavý režim aktivovat.

Předpokládá se, že černý mesenger je předzvěstí většího grafického redisignu celého facebooku, jeho přesná podoba ale opět není známa.

Témata: Facebook