Velikonoce a Vánoce v roce 2023: Kdy je budeme slavit?

Kalendář, ilustrační fotografie.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. prosince 2022 10:35

Milovníci svátku již bezesporu vyhlížejí, jaké volné dny nám přinese příští rok. Dočkáme se jich hned několika, a shodou okolností většina vychází na pracovní dny. Často si tak budeme moci víkend prodloužit.

Letošní závěr roku se moc nepovedl. Vánoce i silvestrovské oslavy vyšly na víkend, což se příští rok změní. Ale hezky popořadě.

Velký pátek vychází v novém roce na 7. dubna a další volno následuje po víkendu, kdy 10. dubna oslavíme Velikonoční pondělí. 

Krátce na to přijdou další svátky, konkrétně Svátek práce 1. května a o týden později Den vítězství 8. května. Oba oslavíme v pondělí.

Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje vychází 5. července na středu a Den upálení mistra Jana Husa 6. července na čtvrtek. 

Den české státnosti oslavíme 28. září rovněž ve čtvrtek, za to Den vzniku samostatného československého státu oslavíme 28. října v sobotu. 

17. listopad, kdy se slaví Den boje za svobodu a demokracii, připadá na pátek, i vánoční svátky budou hezky navazovat na víkend.

Štědrý den připadá na neděli a 1. a 2. svátek vánoční tak oslavíme v pondělí a úterý. Silvestr pak sice opět oslavíme v neděli, 1. leden ale bude opět v pondělí.

Témata: Kalendář