Vánoce 2021: Jaké letos frčí dárky? Tipy na poslední chvíli!

Vánoční dárky

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

14. prosince 2021 19:46

Dárkovými hity letos podle nákupního rádce Heureka.cz a prodejců budou mobilní telefony, robotické vysavače, tradičně pak parfémy, knihy nebo stavebnice Lego. Dárkové trendy v letošním roce doplňuje hudební nástroj kalimba neboli prstové piano, po kterém touží hlavně zástupci mladé generace.

Češi budou podle ředitele portálu Heureka.cz Jana Mayera k Vánocům letos nadělovat také kávovary, televizory, herní konzole, sluchátka, "chytré" hodinky či stolní hry. "Co jsme možná nečekali, je enormní zájem o sportovní vybavení, tedy konkrétně to cyklistické - dresy, kraťasy, helmy a další cyklistické příslušenství. Totéž platí o veškerém vybavení na běžky," řekl Mayer. Mezi dárky pro děti se podle něj enormnímu zájmu těší interaktivní hračky, nejoblíbenější jsou Albi kouzelné tužky.

E-shop s parfémy a kosmetikou Notino.cz podle své mluvčí Andrey Kabické sleduje v poslední době rostoucí oblibu bytových vůní, především svíček. Absolutním vánočním hitem jsou podle ní vůně a dárkové kazety.

Mezi nejprodávanějšími kategoriemi v internetovém obchodě Mall.cz se podle jeho mluvčí Pavly Hobíkové nyní drží stavebnice Lego, televizory, mobilní telefony, grafické karty či notebooky.

Mnoho lidí najde za necelé dva týdny pod stromečkem kalimbu. Společnost Kytary.cz u ní eviduje meziroční nárůst prodaných kusů o zhruba 700 procent. "Když se nám letos začaly zvedat prodejní čísla kalimby, nedokázali jsme si to zpočátku vůbec vysvětlit. Až po pečlivé analýze jsme přišli na to, že kalimbu proslavily sociální sítě. Malé africké nástroje přitom před pár lety znal málokdo. Nyní jsou obrovským hitem především u mladé generace," uvedl ředitel marketingu Kytary.cz Filip Černý. Doplnil, že výrazná poptávka je letos před Vánocemi i po foukacích harmonikách.

Mayer z Heureky upozornil, že s blížím se Štědrým dnem se mírně prodlužují dodací lhůty. Momentálně se podle něj jedná v průměru o dva až tři dny oproti původním termínům doručení. "Určitě doporučuji on-line nákupy už neodkládat, každoročně je týden mezi prvním a druhým prosincovým pondělím ten nejhektičtější. Pro bezproblémové doručení pod vánoční stromeček doporučujeme objednávat do středy 15. prosince," dodal.

Témata: Vánoce