Formulář k lékaři: Jak se od pondělí dostat na vyšetření?

lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. února 2021 9:42 | Aktualizováno: 28. února 2021 22:01

Omezení pohybu, které v pondělí vstoupí v platnost, se netýká jen výletů nebo cest za rodinou. Problémy mohou mít i lidé, kteří se pokusí dojet k lékaři.

Pro cesty do práce mimo okres bude potřeba například potvrzení zaměstnavatele, pro cesty k lékaři či na úřady mimo okres pak čestné prohlášení nebo formulář s místem, časem a cílem cesty.

Jak by takové prohlášení mělo vypadat? Jde o jednoduchý formulář, na němž vypíšete, kdy a za jakým účelem odjíždíte. Na webu české vlády je k dispozici vzor, který lze vytisknout a následně vyplnit dle potřeby. Najdete ho ZDE.

Není na škodu si s sebou vzít i nějaké potvrzení, které by vaši cestu k lékaři prokazovalo. Například e-mail s vytisknutou pozvánkou či registrací nebo kartičku s datem návštěvy lékaře.

Pokud doma nemáte tiskárnu, není nic jednoduššího, než si vzít papír, tužku a prohlášení sepsat ručně. I to je akceptovaná varianta. Důležité je vypsat na každé opuštění domu či bytu samostatné prohlášení.

Lidé ale nebudou muset mít při cestě do práce či na nákup z jedné městské části do druhé žádný doklad nebo čestné prohlášení. Mezi městskými částmi je tedy možné bez dalšího dokladu cestovat například do zaměstnání, k lékaři nebo na nákup. 

Témata: češi lékaři