Dálniční známka 2021: Jak si ji zakoupit?

E-shop na dálniční známky.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. ledna 2021 9:13

Platnost ročních dálničních známek vyprší již za pár dní, a tak je nejvyšší část si zakoupit tu elektronickou, pokud jste tak ještě neučinili. Víte, jak na to?

V tomto týdnu se dá očekávat velký nápor na nedávno spuštěný e-shop s elektronickými dálničními známkami, protože těm pro uplynulý rok 2020 definitivně vyprší s posledním lednovým dnem platnost. Česko se tak jednou provždy rozloučí s papírovými kupony.

Novou dálniční známku zakoupíte na webu edalnice.cz., kde máte možnost si vybrat ze tří dostupných variant. Roční kupon stojí 1500 korun, měsíční vás pak přijde na 440 a desetidenní je ještě o 130 korun levnější.

Do jednoduchého formuláře na stránkách musíte zadat kód země registrace vozidla, SPZ a počátek platnosti známky, který si tentokrát můžete sami zvolit. Platit je možné přes internet pomocí karty či bankovním převodem.

Povinnost pořídit si elektronickou dálniční známku platí pro motorová vozidla nejméně se čtyřmi koly, jejichž nejvyšší povolená hmotnost činí 3,5 tuny. Na přípojná vozidla a motocykly se povinnost nevztahuje.

Témata: dálniční známky doprava Dálnice