Daň z nemovitosti 2021: Finanční správa oznámila zásadní změnu!

Daně, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. ledna 2021 16:10 | Aktualizováno: 11. ledna 2021 22:00

Stres může spousta lidí odložit na později. Daň z nemovitosti se bude letos přiznávat mnohem později, než bývá zvykem. Generální finanční ředitelství oznámilo zásadní změnu, ke které přikročilo kvůli koronaviru.

Běžně by vám k podání přiznání daně z nemovitosti zbývalo posledních pár týdnů. Kvůli koronavirové pandemie je ale tentokrát všechno jinak. Změny oznámila finanční správa.

"V případě, že z důvodu dopadů pandemie viru SARS-CoV-2 (nemoc, karanténa) nemůžete podat daňové přiznání k dani z nemovitých věcí a k dani silniční do 1. února, je v letošním roce možné jej podat později, aniž by vám vznikla pokuta za opožděné podání daňového tvrzení," uvedla tisková mluvčí Generálního finančního ředitelství Zuzana Mašátová.

Fakticky se tak termín podání daňového přiznání k těmto daním odsouvá pro všechny daňové subjekty z 1. února na 1. dubna 2021, a to bez rizika sankcí z prodlení.

Finanční správa také v reakci na aktuální epidemiologickou situaci a omezené úřední hodiny zřídila pro poplatníky daně z nemovitých věcí infolinky pro případné obecné dotazy i konkrétní problémy s vyplněním daňového přiznání.

Témata: Daň z nemovitosti finanční úřad nemovitosti Daně