Mapa koronaviru: Kde sledovat nemoc online?

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. února 2020 8:36

Koronavirem se dosud nakazilo přes 83.000 lidí, zemřelo jich přes 2850. Procento úmrtnosti je zhruba 3,4 procenta. Podívejte se, kde sledovat aktuální statistiky online.

Nejpřehlednější a pravděpodobně nejaktuálnější statistiku poskytuje aplikace, kterou vytvořila Univerzita Johnse Hopkinse. Mapa, kterou najdete ZDE, srovnává data Světové zdravotnické organizace a Centra pro kontrolu a prevenci nemocí a aktualizuje se o nejnovější čísla několikrát za hodinu.

Koronavirus zasáhl již 53 zemí a rozšířil se na všechny kontinenty kromě Antarktidy. Posledním zasaženým světadílem byla Jižní Amerika, kde se nemoc poprvé vyskytla 25. února v Brazílii. Do Evropy se nemoc dostala již koncem ledna. První tři případy ohlásili lékaři 24. ledna ve Francii, v současnosti je zasaženo 21 evropských zemí.

Nejvíce nakažených je v Itálii, která hlásí 655 případů onemocnění a 17 případů úmrtí. V naprosté většině ostatních evropských zemí se jedná o několik málo případů. V Česku bylo kvůli riziku nemoci COVID-19 testováno už více než 130 lidí, u žádného se nákaza nepotvrdila.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Vědci