Tip pro horký letní den: Jak vychladit pivo za minutu?

Pivo

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. června 2019 14:40

Venku je téměř 40 stupňů a jediné na co myslíte je to vychlazené pivo v lednici. Jenže když přijdete domů tak zjistíte, že ve skutečnosti v lednici není. Co teď s tím? Kromě lepší paměti pro příště můžete vyzkoušet některý z triků, jak pivo rychle ochladit.

Pravděpodobně nejstarší a nejznámější trik, který si však i přesto stojí za to připomenout. Stačí zabalit pivo do papírové utěrky a vložit ho do mrazáku.

Výsledek po 15 minutách ukazuje poměrně velký rozdíl v teplotách. Původně mělo pivo teplotu 23 stupňů. V lednici se po čtvrt hodině dostalo na 20.5, z mrazáku má 15.5. A s použitím naší metody se dostalo na krásných 12 °C.

Zasypat pivo ledem napadne každého. Ale přidat sůl? To je novinka. Stačí najít objemnou nádobu a na dno vyskládat pivka. Poté je zasypat ledem a ještě přidat studenou vodu. Posledním krokem je nasypat do celé směsi sůl. Ta sníží bod mrazu vody a pivo se vychladí mnohem rychleji!

Využití suchého ledu je variantou pro opravdové fajnšmekry. Není to věc, kterou by jste běžně měli doma, ale zase tak složité sehnat jí není. Důležité při užití suchého ledu je nezapomenout, že stačí skutečně krátký čas, protože jeho teplota je extrémně nízká.

Témata: Léto Pivo