Škoda ukázala nové modely z elektromobilní řady Enyaq!

Škoda Enyaq Coupé iV.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

31. ledna 2022 16:44

Po úspěšném uvedení modelu ŠKODA ENYAQ iV rozšiřuje ŠKODA AUTO tuto modelovou řadu o elegantní kupé. Součástí nabídky je také sportovní verze RS.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV má emocionálnější vzhled a navzdory sportovním liniím nabízí velkorysý interiér a zavazadlový prostor s objemem 570 l. Hodnota součinitele odporu vzduchu je nižší než u vozu ENYAQ iV.

Díky dojezdu až 545 km v režimu WLTP, v závislosti na dané výbavě, tak zvládá ENYAQ COUPÉ iV skvěle každodenní jízdu ve městě i dlouhé cesty. V nabídce je pohon zadních nebo všech kol a tři výkonové stupně od 150 kW až do 220 kW (verze ENYAQ COUPÉ RS iV). Designy interiérů známé již z vozu ENYAQ iV nahrazují klasické výbavové stupně.

Thomas Schäfer, předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO, říká: „Po úspěšném uvedení vozu ENYAQ iV přináší nový ENYAQ COUPÉ iV do rodiny ŠKODA iV ještě více emocí, sportovního charakteru a elegance. Designérům a inženýrům ŠKODA AUTO se přitom podařilo skloubit vysokou funkčnost s emocionálním vzhledem. Nová vrcholná verze je zároveň prvním čistě elektrickým vozem RS značky ŠKODA. ENYAQ COUPÉ iV s velmi elegantní karoserií dokonale spojuje emotivní vzhled a vysokou účinnost a nabízí velkorysý prostor typický pro vozy značky ŠKODA.“

Nová ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV se vyrábí společně s ENYAQ iV v hlavním závodě ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi. Jedná se tak o jediné modely v Evropě na bázi modulární platformy pro elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen, které nejsou vyráběny v Německu. Díky své konstrukci a velkému rozvoru nabízí platforma MEB nové možnosti konfigurace proporcí a designu karoserie. Umístění vysokonapěťové baterie v podlaze mezi přední a zadní nápravou a absence středového tunelu pak stojí za velkorysým prostorem pro všechny cestující.

Témata: Škoda