Nová Kia Sportage se představila na prvních snímcích! Vypadá skvěle!

Kia Sportage 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. června 2021 22:40

Kia Sportage bude mít poprvé v 28leté historii modelu vyhrazenou evropskou verzi. Pátá generace Sportage naznačuje odvážný a moderní design inspirovaný světem přírody i modernou. Průkopnický interiér jako příslib poklidné atmosféry na palubě se zabudovaným zahnutým displejem v centru pozornosti. Oceňovaná designová filozofie „Spojené protiklady“ značky Kia je srdcem k mladistvě působícímu vzhledu.

Nová Sportage, jejíž plné odhalení na korejském trhu je naplánováno na pozdější datum, by s ohledem na propracovanou konstrukci měla nastolit nová měřítka v daném segmentu – ať již jde o pokrokový design exteriéru a interiéru, technologie konektivity nebo agilní a současně hospodárné pohony. V září a poprvé v 28leté historii modelu, představí značka Kia specializovanou evropskou verzi populární Sportage.

Sportage staví na novém designovém jazyku „Spojené protiklady“ – letos odhaleném za uznaného hodnocení odbornou veřejností – promítajícím se do všech vizuálních aspektů i charakteru vozu.

Mezi pozoruhodné nové detaily patří ostré, charakteristické linie, které se vlní napříč povrchem. Čelní partie přichází s provokativním a inspirujícím výrazem, jehož součástí je i propracovaný směrový rastr černé mřížky chladiče, roztažené napříč celou přídí vozidla. Mírně klesající atletické boční linie na zádi vozu navazují na štíhlá světla denního svícení, lemující nové logo Kia a emblém Sportage.

Kokpit je postavený především na výrazném charakteru, jemných kvalitách a pokrokových technologiích. V centru pozornosti je líbivě vymodelovaný zahnutý displej, čistě začleněný do palubní desky.

„Nová Sportage, inspirující se souborem principů na rozhraní přírody a moderny, vyzývá zavedené standardy designu svým odvážným a současně moderním exteriérem, jakožto i krásně propracovaným a průkopnickým interiérem,“ uvedl Karim Habib, viceprezident a šéf globálního návrhářského centra Kia. „V případě nové Sportage jsme nechtěli postoupit pouze o krůček, ale rovnou se posunout na zcela novou úroveň v rámci segmentu SUV.“

Témata: Kia Sportage