Nová Škoda 1203! Automobilka představila zajímavý koncept

Návrh nové Škody 1203.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. února 2021 8:11 | Aktualizováno: 4. února 2021 9:05

Škoda se už dávno vydala jiným směrem, alespoň v návrzích designérů ale ožívají některé staré modely mladoboleslavské automobilky. Můžeme si tak představit, jak by dnes vypadala Škoda 1203.

Škoda 1203, které se lidově říkalo „dvanáctsettrojka“ je dodnes prvním a nadále jediným sériově vyráběným malým užitkovým automobilem se samonosnou bezkapotovou karosérií. Zároveň šlo o poslední model značky s motorem a převodovkou vpředu a pohonem zadních kol. 

Dnes už tyto vozy můžeme na českých silnicích jen sporadicky, přesto jsou nadále inspirací. Na webu Škody se objevil návrh designéra Daniela Hájka, který ukázal, jak by 1203 mohla vypadat v současnosti.

V jeho představách jde o moderní kempinkový vůz s výklopnou střechou, který si on sám umí představit třeba jako doprovod pelotonu Tour de France, kterou Škoda dlouhá léta podporuje.

„Chtěl jsem, aby z mé studie bylo cítit, že je to to auto, ale aby to zároveň nebylo prvoplánové retro řešení. Navrhoval jsem moderní vůz s odkazem na legendu,“ konstatoval Hájek. 

Témata: Škoda