James Bond v sukni! O děti Williama a Kate se stará chůva se speciálním výcvikem!

Maria Borrallová (chúva královské rodiny) 16

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

26. ledna 2019 19:33

Když se řekne chůva, možná se vám vybaví Mary Poppins. A nebo naivní studentky z amerických filmů. V případě dámy, která se stará o děti prince Williama a jeho manželky Kata ale nic takového neplatí!

Chůva v královské rodině je žena, kterou nerozhodí žádná situace. Vděčí za to speciální výchově, které se jí dostalo na prestižní škole, Norland, která školí pečovatelky pro nejbohatší rodiny světa.

Absolventky této školy zaměstnávají vlivné rodiny ruských oligarchů, holywoodské hvězdy či panovnické rodiny arabského světa. Od svého založení v roce 1892 její branami prošlo téměř 10 000 chův. Jednou z nich je i Španělka Maria Borrallová.

Ta se stará o potomky prince Williama a vévodkyně Kate a žije s nimi v Kensingtonském paláci. Podle portálu The Sun je spíše členkou rodiny než obyčejnou „služkou“.

Chůva se Kate se snaží co nejvíce usnadnit její náročný život, který je plný společenských akcí, charity či zahraničních cest. Stará se o výchovu jejích tří dětí, princezny Charlotte a princů Louise a George. Často je možné ji vidět v ve společnosti členů královské rodiny, poznáte ji podle charakteristické uniformy, kterou absoventky Norlandu nosí jako stejnokroj.

Louise Herenová, odbornice na způsob výuky na této škole, však upozorňuje, abychom se nechali zmást bílými rukavičkami, které mladá chůva nosí. „Většinu času tráví s dětmi venku. Tak je to učí ve škole. Vozí se na kolech, hrají si se psi nebo se učí jednoduché práce v zahradě,“ vysvětluje expertka.

Maria však musela během studia absolvovat kurzy sebeobrany a rychlé jízdy v autě či kurzy jízdy smykem. To vše se jí může u prominentních klientů hodit. „Režim je striktní a musí se dodržovat. Večerka bývá o sedmé, každý týden se připravují jiná jídla a hrát ven si děti chodí nehledě na to, zda prší nebo svítí slunce,“ vysvětluje Louise.

Maria je pro děti přirozenou autoritou. Učí je, jak si sbalit věci kvůli častým cestám na oficiální akce. Klade důraz a zubní kartáčky a pyžámka, která si děti musí vždy ukládat do kufru až jako poslední, aby je v cílové destinaci rychle našli a mohli jít brzy spát.

Členy královské rodiny ale Maria učí třeba i to, jak se na veřejnosti chovat. Vysvětluje jim, že se musí usmívat, mávat lidem a držet rodičů za ruku. „Neměly by na oficiálních přehlídkách plakat či koukat, " řekla o výchově mladých monarchů odbornice.

A i když to může znít otravně a staromódně, expertka na výchovu tvrdí, že vyučování princů a princezen rozhodně nezůstalo zamrzlé v minulosti – spíše naopak. Chůvy se snaží se skloubit tradici a moderní trendy. Děti se třeba učí jíst všechny druhy jídla, aby se z nich nestaly příliš rozmazlení strávníci.

Témata: Kate Middleton královská rodina (gbr) Velká Británie Maria Borrallová (chúva královské rodiny) Princ George z Cambridge (George Alexander Louis) princezna Charlotte Elisabeth Diana princ Louis z Cambridge (Louis Arthur Charles)