Varování lékařů: Milování vás může zabít!

Pohlavní styk

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

25. března 2019 21:32

Milování nepřináší jen slast, požitek a potěšení. Může být i nebezpečné a v krajním případě vést dokonce i ke smrti. Upozornili na to lékaři poté, co se jeden takový případ odehrál v Tchaj-wanu.

Představte si situaci, kdy se svým partnerem nebo partnerkou dovádíte v posteli. Z ničeho nic ale jeden z vás padne na postel mrtvý, bez jakékoliv zjevné příčiny. A nepomohou vám ani lékaři.

Přesně stejnou zkušenost má za sebou dvaadvacetiletá Huang, jejíž přítel zemřel při jedné z nejoblíbenějších lidských činností. "V polovině našeho milování se začal potit a měl problémy s dýcháním," vysvětlila dvacetiletá Fu serveru Taipei Times s tím, že následně ztratil vědomí a padl na postel.

Dívka se snažila svého přítele probrat, nevykazoval ale žádnou reakci. Přivolala proto sanitku a mladík byl převezen do nemocnice, kde mu však už lékaři nedokázali pomoci a byl prohlášen za mrtvého.

Mladý muž přitom netrpěl žádným onemocněním. Měl pouze mírnou nadváhu, jinak šlo o zdravého člověka, který se právě zotavil z menšího nachlazení. I přesto zemřel, ale oficiální diagnóza nebyla zpočátku určena. Proč během sexu mladík zkolaboval nějakou dobu nikdo netušil.

Lékaři následně zjistili, co bylo zřejmě příčinou smrti, a vyslali do světa vážné varování. Mladíka zabila fyzická námaha a nízká teplota, tedy sex v chladném prostředí. Ten totiž způsobil srdeční zástavu, které muž podlehl.

Vedoucí pohotovosti nemocnice ve městě Keelung Dr. Shih po této zkušenosti tvrdí, že by se lidé měli vyhnout intenzivnímu sexu v případě, že je jim zima. Podle jeho slov je třeba se nejprve zahřát.

Přesnou příčinu smrti určí až pitva, o kterou požádal prokurátor, policisté ale nemají ani nejmenší podezření, že by šlo o vraždu, stejně tak i lékaři.

Témata: Lidé Pohlavní styk