Lékaři bijí na poplach! Většina lidí dělá před milováním tuhle věc, zadělávají si na obrovské problémy!

Ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. června 2018 9:29

Odskočit si před milováním na toaletu je věc, kterou považuje řada lidí a párů takřka za samozřejmou. Tvrdilo se dokonce, že ženy by si měly vyprázdnit močový měchýř nejen proto, aby pro ně byl styk pohodlnější, ale i proto, aby snížili riziko vzniku infekce močových cest. Nyní se ukazuje, že vše může být jinak.

Vyprázdněný močový měchýř není jen záležitostí pohodlnosti, ale i prevence. Alespoň to tvrdila řada odborníků, která upozorňovala na možný vznik zdravotních obtíží v případě, že budou ženy praktikovat styk bez předchozího vymočení.

Urolog David Kaufman má ale pro páry přesně opačnou radu. Podle serveru Yahoo News tvrdí, že močení před milováním je jedním z největších omylů, který musí svým pacientkám trpělivě vysvětlovat. 

Podle lékaře se při styku mohou bakterie z pochvy dostat do močové trubice. Návštěvou toalety po styku se ale dají bezpečně zlikvidovat. Pokud tak neučiníme, mohou si bakterie najít cestu až do močového měchýře, a tam vyvolat infekci, varuje Kaufman.

Varuje také před zdánlivě bezpečným užíváním kondomů. Pokud žena trpí na často se opakující infekce, měla by se svým partnerem zvážit použití jiných antikoncepčních prostředků, než ty se spermicidními mazivy, které způsobují podráždění a mohou zvýšit pravděpodobnost vzniku infekce močových cest.

Témata: lékaři Pohlavní styk