Třetí dávka vakcíny: Jaký je zájem? Návod k registraci je jednoduchý!

Vakcína, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. listopadu 2021 16:26

I v Česku už je několik týdnů možné si zajít na třetí dávku vakcíny proti covidu-19, zatím se to ale týká jen některých z nás. Jaký je zájem o posilovací dávku a jak se na ni zaregistrovat?

Podle oficiálních dat ministerstva zdravotnictví zveřejňovaných na webu bylo jen včera podáno téměř 23 tisíc, celkem již přes 259 tisíc třetích neboli posilovacích dávek očkování proti koronaviru.

Přeočkování se týká osob, kterým již uplynulo šest měsíců od aplikace první dávky u vakcíny Janssen nebo obou dávek u mRNA vakcín. Posilovací dávky jsou dobrovolné a hrazené zdravotní pojišťovnou. V den uplynutí lhůty by lidem měla přijít SMS či email o možnosti registrace.

Nezáleží na věku, zaměstnání či zdravotním stavu, primárně je posilovací dávka doporučována osobám s poruchami imunity, chronickými onemocněními, osobám starším 60 let a zdravotníkům či zaměstnancům zařízení sociální péče.

Zájemci se opět mohou registrovat přes Centrální rezervační systém na některé z očkovacích míst. Kdo nemá internet, může využít infolinky 1221. Aplikaci třetí dávky je pak možné absolvovat na místě bez nutnosti předchozí registrace či po domluvě u svého praktického lékaře.

Témata: očkování Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)