Tahle populární Instagramerka udělala něco nevídaného. Zveřejnila svoje pravé fotky!

Chessie King 10

Autor: Lelková, stars24.cz

26. dubna 2018 11:31

Britka Chessie King, která se rozhodla přestat nesnášet jídlo a začít ho mít ráda, má na sociální síti Instagram něco přes 340 tisíc fanoušků, kterým nabízí reálné fotky „normální“ postavy. Chessie pracuje jako osobní trenérka a její fitness motto zní: „Dělej to proto, aby ses cítil/a dobře, ne proto, abys vypadal/a dobře.“

 Na jejím profilu můžeme najít fotky, které srovnávají typické pózy modelek s tím, jaká je realita. Chessie také často samu sebe zachycuje ve schválně neatraktivních, ale přirozených, pózách. Snaží se tím dát najevo, že stereotyp vyhublé krásky je špatný a nezdraví.

„Nenávidím přemýšlet o tom, s jakými problémy se dospívající nyní potýkají. Zkreslené, filtrované, fotografické verze reality. Vždycky byl vyvíjen tlak abychom vypadali dobře, ale co je děsivé je, že Instagram je přístupný celý den bez jakéhokoliv časového omezení, nebo omezení na co se koukat. To mě tak zneklidňuje, když si uvědomím, do jaké míry to může ovlivnit duševní zdraví mladých lidí. Dokonce i nejvzdělanější člověk stále neví, jak snadné je používat Photoshop nebo editační aplikace.“ Napsala k jedné z fotek na Instagramu. V jednom ze svých videií se sama přiznala, že ji trvalo dlouhou dobu, než začala být spokojená sama se sebou a se svým tělem. Jakmile se ale přijala taková, jaká doopravdy je, rozhodla se stejně motivovat ostatní a předat jim své zkušenosti. „Sdílím tolik těchto příspěvků, ale chci jen pomáhat co nejvíce lidem, protože mohou najít skutečné přátelství se svými těly.“ Popisuje Chessie.

Momentálně teď usiluje primárně o to, aby byla šťastná a nedělala si hlavu ohledně nedokonalého těla. Zatímco dříve byla schopná večer vůbec nejíst, aby se ráno probudila s plochým břichem, a chodila běhat na lačno. Nyní sama přiznává, že jídlo není její nepřítel, naopak se stalo jejím nejlepším kamarádem. Naučila se jíst tak, aby to sedělo jejímu životnímu stylu, a naopak se po každém jídle cítí být produktivní.

Témata: Chessie King Fitness Anglie Instagram