Potvrzení o prodělaném covidu: Kdo vám ho může vystavit?

Testování na přítomnost koronaviru

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. května 2021 8:18

Česko přikročilo díky lepšící se epidemické situaci k dalšímu rozvolnění, v platnosti jsou však přísná pravidla, která určují, za jakých podmínek můžete některá místa navštívit. Vstupenkou může být potvrzení o prodělání nemoci covid-19 v posledních 90 dnech.

Jak uvádí kupříkladu pražská Fakultní nemocnice Bulovka v souvislosti se svým testovacím místem, lékařské potvrzení o prodělání nemoci covid-19 se zde nevystavuje. "Obraťte se prosím na svého praktického lékaře," stojí na jejím webu k této záležitosti.

U lékaře si pak budete muset připravit nějakou tu kačku. Vystavení potvrzení totiž není hrazeno z veřejného zdravotního pojištění, takže si za něj budete muset zaplatit. 

Ministerstvo zdravotnictví má sice vzor potvrzení o prodělání onemocnění k dispozici na webu, bez podpisu a razítka lékaře se ale neobejdete.

Takové potvrzení je od pondělí vstupenkou třeba do hlediště při kulturní nebo sportovní akci, umožní vám také návštěvu restaurační zahrádky nebo nejbližších ve zdravotnických a sociálních zařízeních.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)