Touto nemocí trpí drtivá většina Češek. A možná o ni ani neví!

Zdraví, nadváha, hubnutí

Autor: Hrušková, stars24.cz

29. března 2018 0:02

Celulitida je onemocnění, kterým trpí, podle výzkumu české zdravotní pojišťovny, 90% českých žen. Nyní s přicházejícím jarem se může výskyt na těle znásobit, proto přenášíme pár cenných rad, jak s touto nepříjemností bojovat a to vše v teple domova.

Boj s celulitidou je běh na dlouhou trať. Určitě nezmizí, pokud se budeme jednou měsíčně mazat krémem nebo peelingem. Jde opravdu o časté procedury a všechny rady, které vám dnes sdělíme, se musí dodržovat jako pravidelný rituál. 

Celulitida se vyskytuje na oblastech těla, které jsou vypodloženy tukovými polštářky. Nejčastěji jsou to nohy, břicho a hýždě. Tyto partie jsou vybaveny tukem, jako příprava na mateřství. Muži tento problém ve většině případů nemají, protože jejich tukové buňky fungují jiným způsobem.

Není to jen kosmetický problém, ale především zdravotní. I když se projevuje na povrchu těla, její zapříčinění vychází z vnitřního stavu. Je proto velmi důležité přizpůsobit tomu stravování a také pitný režim. Může také značit špatnou funkci lymfatického systému.

A jak se tedy nevzhledné celulitidy zbavit? V první řadě je důležité usazené tukové buňky rozmasírovat a pomoci jim se správně vstřebat. Na to je nejlepší lymfatická masáž, kterou si můžeme dělat právě i doma. Dvakrát denně nanést peeling či krém proti celulitidě a masírovat, buď kartáčkem nebo přímo masírovacími nástroji, které jsou na to určeny.

K masáži se dále přidává cvičení, které urychlí boj s celulitidou. Cviky určené k posilování problémových partií vám pomohou k docílení bezchybné postavy. Doporučovanou procedurou je i běh nebo jakákoli tělesná aktivita. Při častém sezení se tato nepříjemnost jen zhoršuje. 

Je vhodné udělat tělu také jarní detox, který vás zbaví usazených škodlivin a poté můžete začít se zdravým životním stylem. K odbourání celulitidy je důležitý pravidelní přísun tekutin, které tělo proplachují od nežádoucích látek. Také omezení nebo úplné vysazení bílé mouky, která zhoršuje stav celulitidy.

Za zkoušku určitě stojí i zábaly. Účinným receptem je smíchání 1,5 sklenice mořské soli s 250 ml horké vody a jednou sklenicí olivového oleje. Pečlivě směs ingrediencí promíchejte a pokud preferujete vůně, můžeme přidat i kapku esenciálního oleje.

Proti celulitidě je vhodný například pomerančový, grepový nebo skořicový olej. Poté nechejte směs vychladnout. Až vychladne naneste na tělo a pečlivě zabalte své problematické partie do potravinářské folie. Oblečte se a zachumlejte se pod peřinu, aby se tělo co nejvíce zahřálo. Nechte působit 15 minut, opláchněte se a natřete po koupeli krém proti celulitidě. Tyto zábaly se doporučují aplikovat jednou do týdne.

Témata: nadváha hubnutí Zdraví