Adam Vojtěch roušky neodložil? Ministr měl co vysvětlovat!

Adam Vojtěch v roušce

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. července 2020 9:09 | Aktualizováno: 8. července 2020 22:03

Adam Vojtěch se objevil v roušce na úterní tiskové konferenci v Praze, kde není jejich nošení povinné. Ministr zdravotnictví měl lidem rázem co vysvětlovat. Existuje snad důvod, proč si je znovu nasadit?

Již týden nemusí lidé v Česku až na výjimky, mezi které patří např. pražské metro, nosit roušky, někteří lidé je ale stále neodložili. V úterý se v ní dokonce na tiskové konferenci objevil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO). Přítomným novinářům měl proto co vysvětlovat.

„My tady máme roušky, protože jsme k sobě velmi blízko, a rozhodli jsme se, že ty roušky mít budeme,“ prozradil dle webu blesk.cz, na čem se dohodli s hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou a ředitelem Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislavem Duškem.

Epidemiolog Rastislav Maďar už dříve v jednom z rozhovorů uvedl, že roušky je lepší odložit, protože „zdravotní komplikace z povinného nošení roušky by bylo daleko větší“. Lidé si je však mohou nasadit dobrovolně.

Existují však i lokality, kde je jejich nošení opět povinné. Ve Větrném Jeníkově na Jihlavsku, kde hygienici vytrasovali lokální ohnisko nákazy koronavirem, povinnost opět zavedli.

Témata: Adam Vojtěch (ANO) Zdravotnické roušky Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)