Jak často si lidé dopřávají milostné hrátky?

Ilustrační foto 3

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

5. dubna 2018 11:54

Podle průzkumu amerického e-shopu EdenFantasys si páry průměrně užívají 69 minut sexu týdně, 9krát do měsíce. Přesto by se 60 % lidí chtělo se svým partnerem milovat častěji. Nejčastěji jim v tom brání nabitý denní program, proto si 52 % populace sex zkrátka plánuje. Jejich nejobvyklejší volbou přitom bývá sobotní večer, kdy si 34 % lidí pro milostné hrátky zamlouvá hotelový pokoj.

Moderní hektický život si vybírá svou daň nejen stresem, nedostatkem spánku a nekvalitním stravováním, ale i chybějícím časem na partnerské milostné hrátky. Na proměny sexuální kultury se tak zaměřil nedávný průzkum amerického e-shopu EdenFantasys mezi 2 000 respondenty. Podle něj by si celých 60 % dotázaných přálo užívat si sexu se svým partnerem častěji. A k tomu si více než polovina lidí (52 %) vypomáhá možná překvapivým způsobem: sex si zkrátka naplánují na přesné datum a čas.

Lepší plánovaný sex než žádný

Odborníci se shodují, že pro partnerství je lepší plánovaný pravidelný sex než sex žádný. Nezáleží přitom, zda sex probíhá spontánně či plánovaně. Důležité je, aby se na milování oba partneři těšili. „Lidé si obvykle představují milostný akt jako spontánní záležitost a mohou si myslet, že mu plánování ubere na kráse. Spontánnosti se však ani v případě plánovaného sexu nemusíte úplně vzdávat. Snažte se milování čas od času něčím ozvláštnit. Tím se vyhnete tomu, že by se sex stal nudnou rutinou,“ říká Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz, který se zabývá zdravou sexualitou.

Milostným hrátkám vévodí sobota, místu hotel

Dle nejnovějšího průzkumu si třetina lidí pro milostné hrátky nejčastěji vyhrazuje sobotní večer. Zatímco téměř třetina (30 %) populace si v plánovanou dobu jako předehru užívají nakupování spodního prádla, 34 % si na své rande zamlouvá pokoj v hotelu. „Dvě pětiny lidí pak přiznávají, že by si během milostného aktu s partnerem rádi vyzkoušeli některé ze svých sexuálních fantasií, kupříkladu 29 % respondentů láká anální sex a 24 % by chtělo zkusit role-playing,“ dodává Adam Durčák.

Z průzkumu dále vyplynulo, že se páry věnují sexu průměrně 69 minut týdně a užívají si jej v průměru 9krát do měsíce, přičemž 3 % lidí milování zvládá 30krát měsíčně, zatímco 12 % přiznalo, že na sex nemá čas vůbec.

Témata: Lidé Láska, intimnosti, vztahy