Čokoládová poleva na cukroví: Jak ji správně připravit?

Čokoláda, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. prosince 2020 9:09 | Aktualizováno: 15. prosince 2020 15:59

Vánoce se každým dnem blíží, takže roste i stres související s přípravami. Mimo jiné je třeba upéct cukroví a často ho i nazdobit čokoládou. Jak si takovou polevu doma bezchybně připravíte?

Do Štědrého dne zbývá deset dní. Zatímco štědrovečerní tabuli ještě hospodyně řešit nemusí, na cukroví už je nejvyšší čas. Pokud máte rádi i nějaké kousky s čokoládovou polevou, vyplatí se vědět, jak na to.

Základní ingrediencí může být čokoláda na vaření nebo předpřipravená poleva. V obou případech ale platí, že jde o dost hustou tekutinu, kterou je nutné rozředit. S tím ale vyvstává řada otázek.

Čokoládu i polevu je nutné rozpustit v nádobě nad párou či ve vodní lázni. K naředění je třeba použít ztužený stoprocentní tuk. Nikdy nepoužívejte rostlinné tuky, které obsahují jistá procenta vody.

Ředit bychom měli podle hustoty, přičemž je důležité nepřesáhnout hranici více než 20 % tuku z celkového obsahu polevy. Tuk proto přidáváme po malých kouscích, aby se rozpustil souběžně s čokoládou.

Témata: Vánoce potraviny mikrovlnka Jídlo Čokoláda