Důchodci děsí experty: Podvody, které hlava nebere!

Důchdoci, ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. října 2019 13:55

Důchodci se stávají obětí nejrůznějších podvodů, nad kterými zůstává rozum stát. Experti nyní upozornili na to, o kolik peněz senioři v některých zemí přicházejí. Čísla jsou to poměrně děsivá.

Důchodci jsou jednou z nejzranitelnějších skupin lidí, odborníci často kroutí hlavou nad jejich chováním. Podle jedné z nejnovějších studií kupříkladu senioři konzumují prošlé potraviny. Často se také skloňuje jejich problematické nakládání s penězi.

Jak informuje agentura Reuters, jen senioři ze Spojených států amerických jsou každý rok podvodně připraveni o 37 miliard dolarů. Výjimečné přitom nejsou ani případy, kdy je o peníze připraví rodinní příslušníci. Není pochyb, že o spoustu peněz přicházejí také čeští důchodci.

Experti starším lidem radí, aby se v těchto záležitostech vzdělávali. Zároveň by si měli prověřit osoby, kterým ve finančních otázkách důvěřují, a to bez ohledu na to, zda jde o rodinné příslušníky.

Důchodci by se proto měli obrátit na banky, finanční poradce a důvěryhodné rodinné příslušníky, aby jim poradili, aniž by přišli o svou nezávislost a kontrolu nad penězi.

Témata: důchodci senioři peníze podvod