Prima Cool slaví 10 let. Zjistili jsme, co chystá dál

TV Prima.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. dubna 2019 10:35 | Aktualizováno: 8. dubna 2019 14:24

V záplavě zpráv o připravovaném novém kanálu Primy, který má vzniknout ve spolupráci s věhlasnou americkou CNN, zcela zanikla informace o 10. narozeninách kanálu Prima COOL. Redakce serveru stars24.cz se zeptala zástupců televize, jak jsou s touto stanicí spokojeni.

1. dubna oslavil zábavný televizní kanál Prima COOL desáté narozeniny a vedení televize Prima si myslí, že za prvních deset let toho dokázal opravdu hodně. „Snad aprílové datum zrození ji předurčilo k tomu, že dostala do vínku humor, nadsázku a specifickou grafiku, která mezi českými stanicemi nemá obdoby,“ říká pro stars24.cz programový ředitel FTV Prima Roman Mrázek.

Podle dat, která nám Prima poskytla, byl v loňském roce průměrný podíl této stanice na tuzemském televizním trhu 2,86 %. „U strategické cílové skupiny muži 15–40 let byl celodenní share 9,73 %, což byl zároveň nejvyšší share od spuštění stanice,“ dodává Mrázek.

Kanál Prima COOL dodnes vysílá některé seriály, které stály u zrodu stanice, ať už máme na mysli animované seriály Simpsonovi a Futurama nebo sitcom Teorie Velkého třesku. Zároveň se však soustředila i na původní tvorbu, v čemž hodlá pokračovat. „Mezi naše současné priority u Prima COOL patří rozvoj pořadů vlastní tvorby,“ ujišťuje programový ředitel FTV Prima.

Už loni začal kanál s neotřelým formátem COOL Feed, který několikrát denně přináší rozmanité krátké vstupy. „Diváci si tak užívají nejen spoustu nezařaditelných reportáží, ale také nové pořady, jako jsou Úplně Debilní Zprávy, SOCKY, EKL Box či raperské souboje dua Souboyz, které proti sobě staví významné osobnosti z politiky, historie či z pohádkového světa,“ vysvětluje Mrázek.

„Jejich drsné battly se staly virálním hitem, a diváci si tak již užili souboje Trautenberka s Tomiem Okamurou, Ježíška proti Santovi, Masaryka proti Havlovi, Karla Gotta proti Jaromíru Jágrovi a nově Babiše proti Kalouskovi,“ pokračuje programový ředitel televize a dodává, že nejde o jediné novinky, které souvisí s narozeninami kanálu.

„Ke COOLatinám patří jistě i ikonická grafika, ale také zahájíme novou tradici, COOL NIGHT PARTY,“ líčí Mrázek. Oslavy budou během roku pokračovat i na vybraných festivalech a COOL kempech. „Navíc se i letos mohou diváci těšit na další ročník úspěšné akce YOU FEST,“ uzavírá téma oslav zástupce FTV Prima.

Témata: Prima COOL TV Prima televize