Zaslouží si Most! další řadu? Kolečko a Prušinovský by rádi začali pracovat!

seriál Most!

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. března 2019 16:14

Neplánovaná schůzka generálního ředitele ČT Petra Dvořáka a tvůrce seriálu Most! Jana Prušinovského skončila zklamáním. Televizní šéf režiséra ke vzniku druhé řady nepřesvědčil. Prušinovský by však s Kolečkem rád pokračoval v plodné spolupráci.

Počet plátců koncesionářských poplatků se v Česku pohybuje nad hranicí 3 milionů. Na populární a značně kontroverzní komediální seriál Most!, který běžel počátkem roku na obrazovkách České televize, se podle čísel sledovanosti, která v únoru od ČT získala redakce serveru stars24.cz, dívaly téměř dva miliony lidí.

Spousta z nich si po odvysílání posledního osmého dílu přála jediné – vznik další řady. Však také tisková mluvčí ČT Karolína Blinková konstatovala, že odezva od diváků je obecně velmi pozitivní. Generální ředitel veřejnoprávní televize Petr Dvořák se pokusil přání českých diváků vyslyšet.

Minulý víkend se totiž na předávání Českých lvů potkal s režisérem Mostu! Janem Prušinovským. „Ptal jsem se ho, jestli by vůbec něco takového mohl zvažovat, ale on i Petr Kolečko, který s ním psal scénář, by radši začali pracovat na jiném projektu,“ prozradil Blesku lehce zklamaný ředitel Dvořák.

„Vzhledem k tomu, že už je to zavedený tým, se kterým jsme dělali i Čtvrtou hvězdu či Trpaslíka, budeme rádi, když přijdou aspoň s jiným nápadem,“ pokračoval Dvořák, který nezapomněl připomenout předchozí úspěšná díla osvědčené dvojice tvůrců. Seriál Most! je však jejich suverénně nejpovedenějším společným projektem.

Takový úspěch nečekal ani sám generální ředitel. „Čekal jsem, že Most! bude mít celou řadu vášnivých příznivců, ale že bude mít i velké množství odpůrců,“ vzpomíná. „Nečekal jsem, že ty kladné ohlasy takhle převáží,“ pochvaluje si dnes.

Vypadá to tak, že „Ludaňa“ Martina Hofmanna, „Dáši/Pavla“ Eriky Stárkové nebo „Franty“ Zdeňka Godly se už dočkáme pouze při reprízách původní řady seriálu.

Témata: seriál Most! Petr Dvořák (ředitel televizí) Petr Kolečko (scénárista)