První svátek vánoční ovládlo Krakonošovo tajemství. Druhé místo je překvapivé

Krakonošovo tajemství (Foto: Zuzana Páchová)

Autor: ČTK

27. prosince 2022 11:50

Letošní pohádková novinka České televize Krakonošovo tajemství měla největší sledovanost ze všech pohádek vysílaných 25. prosince za dobu měření televizní sledovanosti. Na druhém místě se v neděli s velkým odstupem ocitla kultovní komedie Marie Poledňákové Jak vytrhnout velrybě stoličku z roku 1977

Podle údajů na serveru Mediaguru následovala za Krakonošovým tajemstvím v žebříčku na druhém místě s velkým odstupem klasická komedie Marie Poledňákové Jak vytrhnout velrybě stoličku z roku 1977. Tu sledovalo v neděli odpoledne na ČT1 zhruba 1,27 milionu diváků ve skupině 15 a více let, zatímco na Krakonošovo tajemství se v této věkové skupině dívaly zhruba tři miliony lidí.

Kromě pohádek a komedií na ČT1 se do první desítky dostala jen jedna pohádka z jiného kanálu, a to na desátém místě Nebojsa z roku 1988 vysílaný v podvečer na Nově.

Krakonošovo tajemství svou sledovaností značně překonalo i jinou pohádku České televize Tajemství staré bambitky 2, která byla letos vysílána na ČT1 večer na Štědrý den. Vidělo ji asi 2,5 milionu diváků starších 15 let, tedy 60 procent všech, kteří měli 24. prosince po 19:00 zapnutou televizi.

Témata: televize Krakonošovo tajemství (pohádka)