Ivan Trojan, Tereza Ramba, Prušinovský i Strach. Česká televize představila jarní program

Ivan Trojan 5

Autor: ČTK

18. prosince 2022 17:38

Česká televize (ČT) divákům ve svém jarním schématu nabídne třináctidílné pokračování seriálu o záměně dětí Kukačky, detektivní příběhy i filmové premiéry. Na Nový rok uvede snímek režiséra Davida Ondříčka Zátopek a 2. ledna novou sérii Místa zločinu České Budějovice. V návaznosti na výročí začátku svého vysílání ČT nabídne například dramatickou pětidílnou sérií Volha odehrávající se v době normalizace.

V lednu začne ČT mimo jiné vysílat osmidílný komediální seriál Dobré ráno, Brno! režiséra Jana Prušinovského. Po Čtvrté hvězdě, Trpaslíkovi a Mostu! provede režisér diváky s nadsázkou přípravou a vysíláním oblíbeného ranního pořadu Dobré ráno.

V lednu také na obrazovky dorazí minisérie Docent režiséra Jiřího Stracha s Terezou Ramba a Ivanem Trojanem. ČT uvede i dva nové celovečerní televizní filmy Případ se štěnicí a Případ s koncem, které jsou zároveň posledními díly volného cyklu detektivních příběhů podle literárních předloh Hany Proškové v hlavních rolích s Viktorem Preissem a Davidem Matáskem.

ČT také představí 17 snímků, které vznikly v její koprodukci. Kromě Zátopka diváci uvidí sportovní drama Poslední závod, komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel, Mimořádná událost či Kdyby radši hořelo, animovaný snímek Moje slunce Mad, pohádku Myši patří do nebe nebo dramata Okupace a Chyby.

Ve šlépějích českého génia bude putovat šestidílná televizní minisérie Stopy Járy Cimrmana spolu s herci Zdeňkem Svěrákem, Miloněm Čepelkou, Petrem Bruknerem a průvodcem Miroslavem Táborským. Kulturní stanice ČT art odvysílá druhou řadu talk show Ikony Kamila Střihavky, premiérové dokumentární cykly Dirigenti a Varhanní NEJ, sérii koncertů klasické hudby, ale i zajímavé počiny světové televizní a filmové tvorby.

Témata: Ivan Trojan Tereza Voříšková Česká televize