Survivor 2022: Na kolik soutěž vyšla a kde se stala chyba?

Survivor 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. dubna 2022 17:44

Československá odnož reality show Survivor se blíží do finále a dle reakcí, které po celou dobu vysílání vyvolává, je zřejmé, že se zařadí mezi to nejhorší, co jsme na obrazovkách mohli vidět. Kde se ale stala chyba?

Ačkoliv se produkce nepovedené československé odnože reality show Survivor dokonce obrátila na diváky o radu, nebylo to nic platné. Soutěž je totiž nadále kritizována a oba národy se často shodují v tom, že jde o "odpad".

Na serveru CSFD.cz má nový Survivor skutečně mizerné hodnocení. Dostal pouhých 18 %, což je dokonce méně, než mají některé nejrůznější tuzemské nekonečné seriály. Vyloženě pozitivní recenze se najde jen málokdy, naopak těch negativních je tam skutečně plejáda.

Lidé často kritizují, že se tuzemská verze, kterou připravuje turecká produkce, výrazně liší od té původní americké, a místo souboje o přežití sledují spíše telenovelu. Nepřímo jim nyní dal za pravdu i sám moderátor Ondřej Novotný.

Turecký štáb totiž podle jeho slov točí reality show, která se vysílá pětkrát týdně tři hodiny, ale u nás je to dvakrát týdně dvě hodiny, tedy místo patnácti hodin pouze čtyři.

"Ten náš výcuc musí být daleko kvalitnější a zajímavější, oni to mají rozvláčné jako soap operu. Ale jim funguje, takže tomu věří," řekl v Prostoru X s tím, že pak vznikají třecí plochy.

A netřeba dodávat, že těch je v pořadu skutečně mnoho. Přitom soutěž nebyla vůbec levná. Podle něj stála novu 100 milionů korun. Jestli za ty peníz stojí si odpoví každý sám.

Témata: Survivor