Dočkáme se letos další řady StarDance?

StarDance

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. března 2022 14:42

Populární taneční soutěž StarDance loni výrazně poznamenal covid. Ten zamíchal jak tanečními páry, tak nezvykle i moderátorskou dvojicí a nevyhnul se ani porotcům. Hrozí letos podobné problémy?

Nikoliv. Z prostého důvodu, letos se totiž další řady populární taneční soutěže nedočkáme. Ačkoliv živé přenosy i finálové večery pravidelně sledují statisíce lidí, letošní rok si na tancování hvězd musíme nechat zajít chuť.

Navzdory tomu, že vynechané ročníky nejsou v české verzi původně britské soutěže nijak výjimečné, letošní rok je. Původně se StarDance vysílala ve formátu dvou let po sobě a jednoho roku vynechaného.

Tak tomu bylo v letech 2012 a 2013, kdy v roce 2014 soutěž neproběhla. Stejný formát se pak zopakoval ještě dvakrát. Nyní se ale Česká televize rozhodla hned po jednom roce udělat pauzu. 

Soutěž jsme tak mohli sledovat v roce 2019, o rok později nikoliv, vysílání v roce 2021 poznamenal covid a v letošním roce se pořadu nedočkáme. Další ročník nás čeká až příští rok.

K podobnému kroku už jednou Česká televize sáhla. Poté, co první tři řady proběhly hned za sebou, mezi lety 2006-2008, se v roce 2009 pořad nevysílal. V roce 2010 pak proběhla čtvrtá řada, o rok později ale soutěž opět neprobíhala.

Témata: StarDance