Soutěž Peče celá země? Trapas, který ČT nehodlá zopakovat!

Soutěž Peče celá země

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. ledna 2020 14:10

Na hodnocení toho, jestli nová pekařská televizní soutěž u diváků uspěje, je ještě brzy, už teď je ale jasné, na co by si Česká televize měla dát u pořadu Peče celá země pozor. Trapasy britských autorů předlohy doslova bijí do očí.

V sobotu poběží už podruhé na obrazovkách České televize kulinářská soutěž Peče celá země, pro kterou byl předlohou britský pořad Great British Bake Off. Tam vedlo jeho vysílání k tomu, že se v domácnostech zvýšil o pečení zájem. Zároveň je ale spousta věcí, které si tvůrci show za rámeček nedají.

Není možné předjímat, nějakým kontroverzím se možná nevyhne ani česká verze. Každopádně ve Velké Británii se v soutěži odehrálo hned několik trapných momentů. BBC se musela vypořádat se stížnostmi diváků na protěžování soutěžících, ale i vybraných značek výrobců kuchyňských spotřebičů.

Zatímco první řady proběhly relativně v klidu, v páté sérii se dlouho řešilo vyřazení jednoho ze soutěžících pekařů. Jeho soupeřka byla nařčena ze sabotáže, údajně měla vyndat jeho zmrzlinu z mrazáku, aby roztála, čímž pokazila finální výsledek. Vše se nakonec vysvětlilo, nikdy se ale nedá vyloučit, že se někdo pokusí o něco podobného.

Trapas, který ČT nehodlá zopakovat, se stal i v roce 2017 během osmé série. Tehdy jedna z porotkyň na twitteru prozradila jméno vítěze už 12 hodin před odvysíláním finále. Doufejme, že v Česku se nic podobného opakovat nebude, i když BBC tehdy nepříjemnou situaci s humorem přešla.

Témata: Soutěž Peče celá země