Co možná nevíte o seriálu Teorie velkého třesku

seriál Teorie velkého třesku

Autor: Jan Novák, stars24.cz

26. listopadu 2017 14:32

Usedáte pravidelně před televizní obrazovku, abyste se nechali bavit epizodami seriálu Teorie velkého třesku? Zpravodajský server news.com.au sesbíral zajímavosti, které možná neznáte.

Americký televizní sitkom ze světa geniálních fyziků z dílny Chucka Lorra a Billa Bradyho baví diváky po celém světě už deset let (v České republice se na obrazovce poprvé objevil v roce 2009 - pozn. redakce). První epizody nejprve sklízely smíšené reakce a chvíli trvalo, než seriál nabral větší sledovanost.

Od čtvrté série se nicméně Teorie velkého třesku v USA stala nejlépe hodnoceným seriálem, když sesadila do té doby úřadujícího seriálového šampióna, seriál Dva a půl chlapa s Charlie Sheenem. Co tedy o Teorii velkého třesku možná nevíte? 

Existovala napodobenina

Během třetí série Teorie velkého třesku producenti zjistili, že se v Bělorusku vysílá televizní seriál nazvaný Teoretici (Teoretiki), který jejich pořad bezostyšně vykrádá. Zvažovali právní kroky, ale k těm nikdy nedošlo, protože hvězdy napodobeného seriálu přestaly natáčet, jakmile se dozvěděly, co se děje.

Kaley Cuocová nebyla v pilotním dílu

Herečka Kaley Cuocová, která se proslavila rolí Penny, měla původně smůlu. Na konkurz šla dvakrát, ale hlavní ženskou roli nakonec získala Amanda Walshová. Ovšem poté, co televizní stanice CBS ukázala pilotnímu dílu palec dolů, rozhodl se tvůrce Chuck Lorre provést změny - a jednou z nich byla i výměna obsazení Penny. "Do třetice všeho dobrého," komentovala získání své zatím nejvýznamnější role Kaley Cuocová.

Neznáme Pennyino příjmení

Možná si to většina fanoušků ani neuvědomila, ale nikdy nikde nezazní Pennyino příjmení. Na rozdíl od ostatních postav zůstává její příjmení záhadou, o což údajně požádala sama Cuocová. Spolutvůrce seriálu Billy v minulosti řekl, že Pennyino jméno se nakonec odhalí - ovšem producent Steve Molaro to popřel. Takže, kdo ví?

Kaley Cuocová a Johhny Galecki byli prý pár i ve skutečnosti

Kaley Cuocová má blízko ke všem svým hereckým kolegům z Teorie velkého třesku, ale speciální vztah má s Johnnym Galeckým, který hraje Leonarda. "Dva roky jsme spolu chodili," svěřila se v roce 2010 časopisu Watch! "Byla to ohromná část mého života, ale nikdo o tom nevěděl. Byl to úžasný vztah, ale my jsme o tom neřekli ani slovo a nikdy jsme spolu nikam nechodili. Mám velké štěstí, že jsme se na rozchodu shodli a neskončilo to mezi námi nenávistí," dodala.

Mellisa Rauchová byla velkou fanynkou

Když se Melissa Rauchová ve třetí sezóně připojila mezi herce seriálu v roli Bernadette, byla už jeho velikou fanynkou, ale snažila se to během natáčení příliš nedávat najevo. V letošním roce oznámil časopis Variety, že Rauchová uzavřela dohodu s Warner Bros. Television a v seriálu zůstane - to jí podle informací listu vynese půl milionu dolarů (asi 10,8 milionu korun) za epizodu. Tato smlouva platí na 48 epizod.

Sheldonovo tričko často zrcadlí jeho náladu

Fanoušci komiksu Green Lantern už nejspíš vědí, že Sheldon často nosí různě barevné tričko s logem jeho hlavní postavy. Ale každá barva jeho trička má v komiksovém světě přiřazenou jinou emoci - například červená je hněv, modrá naděje a indigová vášeň. A Sheldonovo chování v konkrétní scéně často odráží také barva jeho trika s logem Green Lantern.

Témata: seriál Teorie velkého třesku