Poprask kvůli seriálu Most! Stařenka si stěžovala na ČT na nejvyšších místech!

Česká televize 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. února 2019 16:45 | Aktualizováno: 14. února 2019 19:47

Více než jeden a půl milionu diváků se v pondělí podívalo na zatím poslední díl komediálního seriálu ČT Most!. Redakci serveru stars24.cz zajímalo, jak tento seriál, který se pomalu blíží do finiše, hodnotí sama veřejnoprávní televize.

Pondělní večery na České televizi patří momentálně severním Čechám. Kriminálku Rapl z prostředí Ústí nad Labem střídá po 21. hodině kontroverzní komediální seriál Most!, jehož hrdinové si získali srdce mnohých diváků. A je jedno, že mezi hlavní postavy patří transgender Dáša (dříve Pavel) nebo Rom Franta.

„Odezva od diváků je velmi pozitivní,“ konstatuje pro stars24.cz tisková mluvčí České televize Karolína Blínková. Leccos o tom vypovídá i hodnocení uživatelů Česko-Slovenské filmové databáze, kde má seriál autorské dvojice Jan Prušinovský – Petr Kolečko 85 procent. Přitom ještě zbývá odvysílat vyvrcholení celé série, tedy poslední dva z celkových osmi dílů.

„Seriál dosahuje kromě vysoké sledovanosti také na vysoké hodnoty v kvalitativních parametrech – spokojenosti, míře zaujetí a míře originality,“ vysvětluje mluvčí ČT.

Podle údajů veřejnoprávní televize je Most! nejsledovanějším komediálním seriálem ČT za poslední dobu, diváci jej navíc vyhledávají na všech platformách. „Je rekordmanem mezi pořady původní tvorby v odložené sledovanosti, která k živé sledovanosti přidává průměrně 45 %,“ říká pro stars24.cz tisková mluvčí Karolína Blínková.

Už po třech dílech seriálu se k tomuto dílu vyjádřili i zástupci inkriminovaného města Most. Primátor Jan Paparega prý dostane každý týden několik dotazů, podnětů, stížností i gratulací. Sám se však nebál sdílet svůj pohled na věc. „Já říkám, že prostředí a postavy, které filmaři zvolili, najdeme po celé republice a tak s nadhledem vyhlížím nové díly,“ napsal.

„Rozzlobená stařenka se mě ptala, jak je možné něco podobného odvysílat v ČT. V rozhlase se mne moderátor ptal, jestli takto v Mostě skutečně žijeme. Nežijeme. Nevykupujeme zvířata, nebouráme do lidí popelářským vozem a nepořádáme ilegální závody na autodromu. Ale to každý, kdo v Mostě žije, dobře ví,“ dodal Paparega závěrem.

Témata: seriál Most! Česká televize Severočeši Most televize