Záměna dětí v porodnici zápletkou nového seriálu ČT! Čím se tvůrci inspirovali?

V novém seriálu Kukačky dojde k záměně dětí v porodnici.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. ledna 2021 8:35 | Aktualizováno: 9. ledna 2021 22:08

V lednu tradičně začíná nová televizní sezóna, kdy jednotlivé stanice představují premiérové projekty, které vznikaly v dřívější době. ČT vyrukovala do boje se seriálem Kukačky. Čím se jeho tvůrci inspirovali?

Česká televize v pátek nasadila do vysílání nový seriál Kukačky s hvězdným obsazením. Na televizních obrazovkách se objeví Sabina Remundová, David Novotný, Veronika Freimanová a Jan Dolanský.

Seriál je volně inspirován skutečným případem záměny dětí v porodnici. Došlo k ní v prosinci 2006 po jejich narození. Na omyl se přišlo na přelomu září a října roku následujícího, když si jeden z otců nechal udělat testy otcovství. Dívky se následně vrátily k biologickým rodičům.

Tvůrci scénáře pracují s šestiletými hochy. Kadlecovi a Holcovi, rodiče zaměněných dětí, se znají už z dřívějších časů. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen těch, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k situaci došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších.

„Inspirací mi byla vlastní zkušenost. Mé mamince přinesli po porodu místo mě cizího kluka. Všimla si toho po pár minutách a zjednala nápravu,“ řekl ke Kukačkám autor scénáře Jan Coufal.

Témata: seriál Kukačky Česká televize tv seriály