Český slavík 2017: Českým slavíkem se stal Karel Gott se 42 trofejí! Bodovala také Bílá a skupina Kabát

Český slavík 2017

Autor: stars24.cz

25. listopadu 2017 22:08

Dnes večer se v Hudebním divadle Karlín v Praze slavnostně vyhlásily výsledky ankety popularity Český slavík Mattoni 2017. Pořádající agentura Musica Bohemica v pátek zveřejnila jména šesti nominovaných ve třech hlavních kategoriích.  Obhájí prvenství Karel Gott Lucie Bílá a skupina Kabát?

V kategorii zpěvačka je favoritkou Lucie Bílá, nominovány byly také Monika Absolonová, Anna K., Ewa Farná, Věra Špinarová a Lucie Vondráčková.

Třetí místo nakonec obsadila Lucka Vondráčková. Stříbro získala Ewa Farná. Zlato si dle očekávání odnesla Lucie Bílá. Zatímco Bílá obhájila loňské prvenství, Farna a Vondráčková si vyměnily místa z minulého ročníku soutěže popularity. Bílá v soutěži Český slavík už dvacetkrát zvítězila, navíc nasbírala ještě dvě stříbrné příčky.

Cenu Slavíci bez hranic, kterou získala nejoblíbenější slovenský interpret v ČR získala skupina No Name. Ocenění pro nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls si odnesla skupina Mirai a jejich song Když nemůžeš, tak přidej. Tato skladba získala i cenu za nejstreamovanější českou skladbu na internetu

Mezi zpěváky je jako každý rok favoritem Karel Gott. Do nejlepší šestky se dostali také Michal David, Tomáš Klus, Richard Krajčo, Daniel Landa a Tomáš Ortel.

Nová jména se pak objevila v kategorii skupin. Mezi nejlepší se dostala metalová kapela Dymytry, která na koncertech vystupuje v maskách. Slavíka si může odnést také Slza, Chinaski, Kabát, Kryštof nebo kontroverzní Ortel. 

Třetí místo obsadila skupina Chinaski, stříbro získala stejně jako minulý rok kapela Ortel, ani jedna skupina si ale cenu osobně nepřevzala. Zlato pak získal Kabát. 

Na slavnostním večeru budou předány slavíci nejen v kategorii Zpěvačka, Zpěvák a Hudební skupina, ale také Absolutní slavík a Objev roku .

Zatímco ve zmíněných kategoriích již bylo hlasování ukončeno a o výsledku je jasno, fanoušci stále ještě mohou hlasovat v kategorii Objev roku. Do ní byli nominováni Mirai, Poetika, Pokáč a Vojtaano. Hlasování ukončí moderátor sobotního večera Ondřej Sokol až ve druhé polovině přímého přenosu.

Karel Gott si i tento rok odnesl titul Český slavík v kategorii zpěváků. V historii ankety popularity, která od roku 1962 do roku 1991 nesla název Zlatý slavík, vyhrál už po dvaačtyřicáté. Legenda české populární hudby přidala i pět druhých míst a tři bronzová místa. Za osmasedmdesátiletým Gottem se na druhém místě umístil Michal David, třetí skončil Tomáš Ortel z kontroverzní skupiny Ortel. Mezi šestici nejoblíbenějších zpěváků se letos dostal ještě Tomáš Klus, Richard Krajčo a Daniel Landa.

Témata: Český slavík Lucie Bílá Skupina Kabát Karel Gott