Srdci neporučíš. Marek Ztracený po vzoru ostatních oznámil koncert v O2 aréně!

Ztracený, Marek 4

Autor: stars24.cz, ČTK

26. února 2019 19:11 | Aktualizováno: 26. února 2019 19:19

Zpěvák a skladatel Marek Ztracený dnes oznámil, že vystoupí 22. února příštího roku na samostatném koncertu v pražské O2 areně. Zařadí se tak mezi hvězdy tuzemské populární hudby, které této mezi hudebníky uznávané mety dosáhly.

Největší krytou halu v metropoli s kapacitou až 18.000 míst od jejího otevření v roce 2004 na samostatném koncertu z českých popových zpěváků zaplnili pouze Karel Gott, Marpo, Michal David a Leoš Mareš. Na letošní září samostatná vystoupení v O2 areně, kde se musí koncert kvůli její vytíženosti organizovat dlouho dopředu, již oznámili Ben Cristovao a Jiří Korn.

"Vlastně ani nevím proč, rozum nápadu udělat koncert v O2 areně říká ne, ale srdci neporučíš. Mám hroznou chuť udělat něco výjimečného, něco, na co nikdy nezapomenu. A doufám, že ani ti, kdo se přijdou podívat," řekl ČTK Ztracený.

V O2 areně obvykle vystupují zahraniční hudební hvězdy. Z tuzemských kapel zde v minulosti zahrály Divokej Bill, Tři sestry, Chinaski, Lucie, Pražský výběr, Olympic a Kabát. Ze zpěvaček pak vystoupily Lucie Bílá, Marie Rottrová a Helena Vondráčková. Většinou se jednalo o výjimečné koncerty u příležitosti oslav životních výročí nebo začátku koncertní činnosti. Koncert v O2 areně bývá pro tuzemské interprety vrcholem jejich kariéry.

Ztracený, který dnes slaví 34. narozeniny, ve své kariéře zažil vrcholy i pády. Momentálně prožívá úspěšné období svého desetiletého působení na hudební scéně. Loni vydal nové studiové album Vlastní svět a představil klip podle svého scénáře k písni Minulost. Potvrzením jeho cesty na špičku české populární hudby je i jeho spolupráce s Karlem Gottem, pro kterého napsal titulní skladbu jeho nového studiového alba Ta pravá.

V roce 2008 odstartoval rodák ze Železné Rudy svoji kariéru hitem Ztrácíš a stal se objevem roku v anketě Český slavík. Stihl vydat dvě alba. Poté ale prožil divoká léta, která charakterizují názvy jeho alb z té doby - V opilosti a Pády. Na své dnešní narozeninové oslavě převzal zlatou desku za půlmilionový obrat nahrávky Vlastní svět.

Témata: Marek Ztracený Hudba koncerty O2 Arena