Xindl X oslaví 40, jak se sluší a patří. Velkým koncertem!

Xindl X (foto: Dalibor Konopac) 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. února 2019 10:45

Čtyřicáté narozeniny jsou důvodem ke krátkému ohlédnutí zpátky pro každého, u umělců to však platí dvojnásob. Dobře to ví i písničkář Xindl X, který je oslaví nejen v okruhu svých známých, ale i se svými fanoušky.

Narozeninová oslava XL. Pod tímto podtitulem se v listopadu uskuteční oslava 40. narozenin oblíbeného písničkáře Ondřeje Ládka alias Xindla X v pražském Foru Karlín. Půjde o jedinečnou koncertní show s řadou zajímavých hostů, která se bude logicky točit kolem Xindlových největších hitů.

V souvislosti s tím zavzpomínal Xindl X pro stars24.cz na své úplné začátky. „Když jsem měl na gymplu svou první kapelu, vydali jsme samzidatem demáč, co se jmenoval Greatest Hits. Tehdy ten název byla velká ironie a já skoro nemůžu uvěřit tomu, že jsem se dožil dne, kdy album největších hitů můžu vydat i bez té ironie,“ říká populární písničkář.

Poukazuje tak na to, že koncert doprovodí ještě vydání „bestofky“, tedy výběru 22 největších hitů. „A protože mi bylo jasné, že po poslechu tohodle alba budete mít všichni nepřekonatelnou touhu si ty písně sami zahrát, přichystali jsme i zpěvník,“ dodává Xindl X. Chybět by neměly písně jako Anděl, Chemie, Láska v Housce, ale i aktuální singl Dřevo.

Písničkář zároveň přiznal, že právě prochází krizí středního věku, ke které se snaží přistupovat jinak než ostatní. „Někdo si koupí ferrari, někdo pořídí milenku… a já si udělám narozeninový koncert,“ říká Ládek pro stars24.cz. Dle jeho slov půjde o nejdražší a největší mejdan, jaký kdy pořádal.

A proč vlastně XL? Přibral snad Xindl na váze? Ale kdepak, vysvětlení je prosté. Čtyřicet je římskými číslicemi XL. Předprodej vstupenek startuje dnes v síti Ticketlive, samotný koncert je na programu 28. listopadu.

Témata: Xindl X Hudba koncerty