Přehlídka ubohosti? "Tvoje tvář" opět masírovala Čechy! Proč hltáme to, co v zahraničí dávno propadlo?

Pátá řada soutěže Tvoje tvář má známý hlas 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. září 2018 18:46

Výsadou českých televizí jsou reality show a soutěže, v nichž musí lidé předvést co nejvíce ze svého "umu". Vyvoleným a podobným pořadům ale už odzvonilo, a tak jsou Češi nuceni po večerech koukat stále na další řady talentových soutěží. Když už ale mají možnost sledovat někoho, kdo talent opravdu má, je smutné vidět, jak se zabíjí.

Na obrazovky českých domácností vtrhla další řada "divácky oblíbené" hudební soutěže Tvoje tvář má známý hlas. Netřeba připomínat, že stejně jako vše ostatní, co se v televizi mihne, je i tato soutěž zcela nepůvodní a převzatá ze zahraničního konceptu. 

Tento formát soutěže byl poprvé vysílán ve Španělsku pod názvem Tu cara me suena v roce 2011 a postupně se objevil v několika desítkách dalších zemí. Není překvapením, že do Česka přišla tato soutěž jako poslední, tedy ve chvíli, kdy měly všechny ostatní státy už několik sérií za sebou a v době, kdy se už téměř nevysílá.

Co ale překvapivé je, je masáž, s jakou se televize snaží z konceptu vytřískat co se dá. Zatímco ve Španělsku proběhlo pět sérií této soutěže v průběhu více než tří let a v jiných zemích se objevilo ještě méně sérií za ještě delší dobu, v Česku máme za dva roky pět sérií. Když něco funguje, proč z toho nevytěžit maximum, že?

Pravdou ale zůstává, že to tak úplně nefunguje. Co nelze upřít je, že soutěžící rozhodně umí zpívat a několik vystoupení z této soutěže bylo rozhodně famózních. S každou další řadou ale kvalita více a více upadá, což bývá v českých televizí standardem.

Soutěž se totiž stává stále více nudnou. A pokud někoho baví pozorovat, jak ženy zpívají mužské písně a muži vypadají jako zmalované kočky, rozhodně nikoho nebaví sledovat reklamy. Těch jsme si mohli užít dosyta, naštěstí se během nich dá přepnout na jiný program. A ideálně na něm zůstat.

Zpěv účinkujících, který je většinou bezchybný, bohužel sráží nezajímavá porota a slabý moderátor. Ondřej Sokol je rozhodně výborný bavič a má svou skupinu fanoušků, kteří na něj nedají dopustit, ti se ale většinou točí na jiné televizi a u jiného partičkoidního pořadu. Moderování hudební soutěže mu zkrátka nejde a jeho vtipy působí více než nuceně.

Kdo ale měl pocit, že soutěž je především o snaze co nejvíce napodobit původního zpěváka, musel ho rychle přejít po polonahém vystoupení Jana Révaie. To pro nás byla konečná.

Témata: Tvoje tvář má známý hlas Jan Révai