Kryštof letos vyrazí na netradiční turné! Součástí bude vyprávění i cimbálovka

Skupina Kryštof

Autor: ČTK

5. ledna 2023 18:25

Letošní letní turné kapela Kryštof odehraje v prostředí zámků a zámeckých zahrad. První vystoupení bude mít v pátek 9. června v prostorách barokního hospitálu Kuks. Půjde o speciální akustický koncertní program JenomPísničky spojený s vyprávěním, který obohatí Cimbálová muzika Grajcar. Hostem turné bude zpěvačka a skladatelka Tereza Balonová.

S více než dvouhodinovým programem JenomPísničky Open Air 2023 skupina Kryštof zavítá do 13 různých míst. Turné zakončí 26. srpna na zámku v Telči.

Skupina Kryštof si za svoji třicetiletou historii koncertně vyzkoušela mnoho různých prostředí. Od prvních klubů a sálů hrála v pražské Státní opeře, divadlech, vysokoškolských aulách, na zimních a fotbalových stadionech i amfiteátrech s projektem Kryštof kemp.

Skupina Kryštof v čele se zpěvákem a kytaristou Richardem Krajčem patří k nejúspěšnějších tuzemským popovým souborům. Na koncert na vyprodaném fotbalovém stadionu Evžena Rošického na pražském Strahově, který byl v roce 2017 součástí oslav 25 let Kryštofa na hudební scéně, přišlo 40.000 lidí.

Kryštof založili Krajčo, Nikolaj Arichtev, Jarda Blahut, Bisi Arichtev a Pavel Studník v roce 1993 v Havířově. Debutové album Magnetické pole pokřtili v červnu 2001 v ostravském klubu Boomerang na Stodolní ulici. Své zatím poslední studiové album Halywůd vydali v roce 2021.

Témata: Skupina Kryštof