Muzikál Okno mé lásky: Co divákům "Olympic a Petr Janda" nabídnou?

Skupina Olympic

Autor: ČTK

6. listopadu 2022 11:14

Před pár dny měl premiéru nový muzikál sestavený z hitů skupiny Olympic a Petra Jandy s názvem Okno mé lásky. Prvotním impulzem k jeho vzniku bylo letošní 60. výročí Olympiku na hudební scéně a osmdesátiny jeho lídra Jandy.

Moderní muzikálová show podle tvůrců nabízí nejenom současný taneční žánr s multimediální interaktivní projekcí, ale především hity Olympiku v novém hudebním aranžmá Marcuse Trana.

V muzikálu zaznívají například písně Otázky, Želva, Osmý den, Jasná zpráva nebo Nějak se vytrácíš, má lásko. Muzikál vypráví příběh mladého umělce Davida Stránského, který přestal věřit v krásu života, dokud se nesetkal s charismatickou tanečnicí Sofií. Společensky vysoce postavená Sofiina rodina však jejich vztahu nepřeje, a tak na sebe první konflikty nenechají dlouho čekat.

Scénář a režie jsou dílem Radka Balaše, který scénografii svěřil do rukou Šimona Cabana. Choreografického partu se ujala Anet Antošová a kostýmy jsou z dílny Romana Šolce.

Hlavního hrdinu Davida budou alternovat Adam Mišík, Vojtěch Drahokoupil a Petr Ryšavý. V dalších rolích se představí Bára Basiková, Sharlota nebo Veronika Žilková. Objeví se i herci známí z Divadla Broadway jako Sandra Pogodová, Bohouš Josef, Natálie Grossová nebo Josef Vojtek.

Témata: Skupina Olympic