Kabáti válí! Dostali ocenění zlaté album za desku dříve, než vůbec vyšla!

Frontman skupiny

Autor: ČTK

22. října 2022 19:18

Rocková skupina Kabát vydala nové album El Presidento a dnes představila technicky a finančně náročný klip k písni Rumcajs miloval Manku. Deska vyšla začátkem října a dříve než začal oficiální prodej, získala podle předplacených objednávek ocenění zlaté album za půlmilionový obrat při prodeji.

Minulý týden kapela zahájila turné po velkých českých a slovenských městech, které zakončí 19. listopadu v Olomouci.

Jde o dvě desítky koncertů a Kabát si vybral svou oblíbenou variantu 360 stupňů, kde fanoušci stojí a sedí kolem dokola koncertní scény. Na turné zazní pět nových písní. Vedle Rumcajs miloval Manku a titulní také Kazačok, Za ztracený námořníky a Nesmrtelná teta.

Režie klipu Rumcajs miloval Manku se ujal Michal Skořepa, který shodou okolností hostuje i jako muzikant na albu. Vše natáčel na klíčovacím pozadí, a reálný vzhled prostředí, ve kterém se klip odehrává, byl vytvořen pomocí počítačové techniky. Text písně Rumcajs miloval Manku se vrací do 90. let a klip připomíná ikony té doby, jako byli Tomáš Řepka nebo Kamil Střihavka, ze zahraničních pak například členové kapel Kiss, Motörhead, ZZ Top nebo Queen.

Témata: Skupina Kabát