Ohlédnutí za letošním Colours of Ostrava: Zahrála Irglová i The Killers, Twenty One Pilots měli problémy

Markéta Irglová 2

Autor: ČTK

17. července 2022 13:07

Koncertem nizozemského dýdžeje a producenta Martina Garrixe vyvrcholil v noci na dnešek festival Colours of Ostrava, který začal ve středu. Konal se po dvouleté přestávce vynucené koronavirovou epidemií.

Podle dosavadních odhadů přicházelo každý den do areálu kolem 40.000 lidí. Vystoupili před nimi i interpreti světově zvučných jmen, například zpěvačka LP či americká rocková kapela The Killers.

Pořadatelé festivalu byli nuceni akci dvakrát odsunout, letos jim nedělalo radost počasí. Ve čtvrtek vlna bouřek blížící se na Ostravu ohrožovala koncert kapely The Killers.

Nakonec se ale odehrál bez problémů, i když před ním areál deště zasáhly. Podle informací ČTK se do problémů dostal člen kapely Twenty One Pilots. Službu mu vypověděla kytara a pořadatelský tým hudebníkovi musel půjčit náhradní.

V sobotu se v programu dvakrát objevil karvinský sbor Permoník. Vystoupila i Markéta Irglová. Držitelka Oscara za filmovou hudbu představila novou desku a vystoupila společně se smyčcovým kvartetem Jihočeské filharmonie a dalšími hudebníky.

Závěr festivalového programu obstaral nizozemský DJ a producent Martin Garrix. Patří mezi největší osobnosti současné taneční hudby. V roce 2013, v pouhých 17 letech, vyslal do světa track Animals. Videoklip dnes hlásí přes miliardu zhlédnutí a poslechů. "Mladý holandský DJ a producent Martin Garrix je jedním z mála, kdo skutečně určují budoucnost taneční scény," uvedli pořadatelé festivalu na webu.

Letošní festival patřil z pohledu policie i záchranářů k těm klidnějším. Do opatření, které souviselo se zajištěním veřejného pořádku během čtyřdenního hudebního festivalu, policie zapojila postupně několik set lidí. Šlo o dopravní policisty, hlídky v ulicích, příslušníky speciální pořádkové jednotky či pyrotechnika.

Témata: Colours of Ostrava Markéta Irglová Twenty One Pilots