Po dvou letech se vrací Colours of Ostrava. Co letos nabídne?

festivaly

Autor: ČTK

11. července 2022 17:55

Po dvouleté přestávce zaviněné epidemií koronaviru a vládními opatřeními v ostravských Dolních Vítkovicích ve středu odstartuje 19. ročník hudebního festivalu Colours of Ostrava.

Publiku se představí řada světových hvězd jako kapely The Killers a Twenty One Pilots či interpreti Martin Garrix a LP. Kapacita areálu je podle pořadatelů vyprodána z 90 procent. V platnosti zůstávají vstupenky zakoupené na ročník 2020 a 2021.

Většinu těchto hlavních hvězd pořadatelé zveřejnili už na konci roku 2019. Tedy v době, kdy zahájili či už probíhal předprodej vstupenek na ročník 2020. Ten se ale neuskutečnil. Důvodem bylo vypuknutí epidemie koronaviru a následné restrikce, které zcela ochromily kulturní dění nejen v Česku.

V roce 2020 organizační tým připravil neFestival Colours of Ostrava. Akce pro 1000 lidí, což byla v danou chvíli nejvyšší možná kapacita, ale skončila v polovině. Z minuty na minutu akce pro zpřísnění pravidel hygieniky musela skončit. O rok později organizátoři připravili dvě malé akce - koncert finského elektronického hudebníka a producenta Axela Thesleffa a mini festival Czech Music Crossroads.

Festival ve své historii už několikrát změnil areál. Původně se přehlídka konala v centru Ostravy ve Stodolní ulici. Později se přesunula do areálu výstaviště Černá louka a Slezskoostravského hradu. I tamní areál začal být časem nedostatečný a festival se přesunul do industriálních kulis Dolních Vítkovic. Větší areál přinesl i vyšší návštěvnost, která se posunula k 50.000 lidí. Už několik let ale pořadatelé přesnou návštěvnost neuvádějí.

Témata: Colours of Ostrava festivaly