Guns N' Roses zahráli v Praze svoje největší hity!

Skupina Guns N' Roses

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. června 2022 8:48

Na koncert amerických Guns N' Roses přišly dnes do sluncem rozpálených pražských Letňan desítky tisíc fanoušků. Kapele, která odehrála více než tříhodinový set sestavený z téměř tří desítek skladeb, se nakonec podařilo areál u letňanského výstaviště zaplnit zhruba ze tří čtvrtin.

Na pódiu se Axl Rose a jeho spoluhráči objevili kolem 18:45 a koncert zahájili písní It's So Easy z alba Appetite for Destruction, ze kterého je i druhá píseň Mr. Brownstone. Postupně zazněly největší hity skupiny jako Welcome to the Jungle, Sweet Child o’Mine nebo November Rain. Píseň Civil War věnovala skupina Ukrajině a objevila se při ní na velkoplošných obrazovkách ukrajinská vlajka. Hned po ní publikum sborově popřálo klávesistovi Dizzimu Reedovi k dnešním narozeninám.

Celá letňanská aréna si zazpívala také refrén slavné Dylanovy písně Knockin' on Heaven's Door. Zazněly i další převzaté songy, mimo jiné bondovková Live and Let Die od Paula McCartneyho nebo Walk All Over You od AC/DC.

Celý koncert Guns N' Roses uzavřeli krátce před 22:00 na konci přídavkového setu hitem Paradise City.

Desítky lidí sledovaly koncert z polní cesty za plotem i z posezení u nedalekého letiště. Vstupu na samotné oseté pole organizátoři striktně zamezovali.

Témata: Skupina Guns N' Roses