V Brně zahrál "africký Sting" Richard Bona, publiku se koncert líbil

Richard Bona vystoupil v rámci JazzFestu Brno.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. června 2022 17:10

Hlavní část festivalu JazzFestBrno se blíží do finále. Předposlední předprázdninový koncert měl na svědomí kamerunský basista a zpěvák Richard Bona. Muž přezdívaný „africký Sting“ se představil v neděli 12. června v Sono Centru v novém hudebním projektu společně s českým Jazz Dock Orchestra.

Koncert sledoval téměř vyprodaný sál, který se po celých 100 minut bavil bezprostřední show balancující mezi jazzem, funkem a world music. Hlavní hvězda večera působila po celou dobu skromně a mezi skladbami přidala i pár historek z hudebního zákulisí. V Brně tento světoběžník zpíval v angličtině, francouzštině i v jazyce douala.

Mnohé pak překvapil i češtinou, když s celým sálem zazpíval lidovku „Vyletěla holubička ze skály“. Koncert potvrdil, že spojení s českým ansámblem Jazz Dock Orchestra pro Bonu představuje nový zdroj inspirace, a návštěvníci festivalu JazzFestBrno si tak mohli plnými doušky užít další z jeho hudebních tváří.

Hlavní část letošního festivalu JazzFestBrno vyvrcholí 26. června přehlídkou českých jazzových kapel nazvanou Slavnosti synkop. V Huse na provázku se představí mimo jiné Dan Bárta, David Dorůžka či kapela Vertigo.

Témata: JazzFestBrno