The Rolling Stones slaví 60 let! Od Británie dostanou dárek!

Skupina Rolling Stones dostala Prahu do 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

13. ledna 2022 18:14

Legendární britská rocková kapela The Rolling Stones byla v Británii poctěna novou speciální sérií 12 poštovních známek, které připomenou její světová vystoupení. Skupina letos oslaví 60 let existence. Známky půjdou do prodeje 20. ledna, uvedla televize Sky News.

Britská pošta (Royal Mail) oznámila, že vydá zvláštní sadu 12 známek "jako poctu jedné z nejtrvalejších rockových skupin na světě". Na osmi známkách budou jednotlivě zobrazeni frontman kapely Mick Jagger, kytaristé Keith Richards a Ronnie Wood a loni zesnulý bubeník Charlie Watts při různých koncertech po celém světě - od londýnského Hyde Parku v červenci 1969 po koncert v East Rutherfordu v americkém státě New Jersey v srpnu 2019.

Další čtyři známky jsou součástí aršíku a představují dvě vyobrazení celé kapely a také dva plakáty k jejich světovým turné. "Jen málo kapel v dějinách rocku si dokázalo vybudovat tak bohatou a dlouhou kariéru jako The Rolling Stones," řekl šéf komunikace s veřejností britské pošty David Gold. "Vytvořili některá z nejikoničtějších a nejinspirativnějších alb moderní hudby ve spojení s průlomovými živými vystoupeními," dodal Gold.

The Rolling Stones se dali dohromady v roce 1962 a stala se z nich jedna z nejúspěšnějších a nejdéle existujících rockových formací na světě. Prodali odhadem více než 240 milionů nahrávek a získali mnoho ocenění včetně tří cen Grammy.

Témata: skupina Rolling Stones