Českého slavíka 2021 ovládl Ztracený! Řezník s anketou ostře zúčtoval!

Ewa Farna.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. listopadu 2021 21:05 | Aktualizováno: 19. listopadu 2021 23:26

Po čtyřleté odmlce byla letos obnovena anketa popularity Český slavík. Právě dnes večer se uskutečnilo slavnostní vyhlášení vítězů. Prvních triumfů ve svých kategoriích dosáhli Ewa Farna, Marek Ztracený či Mirai.

V úvodu večera se předávaly ceny v kategorii zpěvačka. Na třetím místě se umístila Eva Burešová, která si cenu převzala z rukou svého partnera, kuchaře Přemka Forejta. Stříbrná pak skončila mnohonásobná vítězka Lucie Bílá.

Svého prvního triumfu ve Slavíkovi se tak dočkala Ewa Farna, která se neubránila dojetí. Vzápětí se potřebovala zkoncentrovat na pěvecké číslo.

O další hudební vystoupení se postarali Richard Krajčo s kapelou Kryštof nebo písničkář Pokáč. Přenosem, který vysílá televize Nova, provázela moderátorská dvojice Ondřej Sokol a Aleš Háma.

Mezi kapelami vystoupali překvapivě jen na bronzový stupínek rockeři z Kabátu. O příčku výše se dostala skupina Kryštof. Zlatého slavíka si domů odvezli Mirai.

Během večera se také vzpomínalo na nedávno zesnulého slovenského hudebníka Mira Žbirku, s nímž se dnes lidé naposledy rozloučili v pražských Strašnicích. Marián Čekovský zahrál píseň Fair Play.

V nové kategorii Hip Hop & Rap se na třetím místě umístil Raego, předčil ho stříbrný Marpo. Vítězem se stal Řezník, který ale jinak anketu řádně zkritizoval a fanoušky poprosil, aby pro něj už příště nehlasovali. Objevem roku se stal Michal Horák.

Na závěr bylo třeba obsadit uvolněný trůn po Karlu Gottovi. Zlatým slavíkem mezi zpěváky i absolutním vítězem se stal Marek Ztracený, který předčil druhého písničkáře Pokáče a třetího Richarda Krajča. 

Témata: Český slavík Ewa Farna